Op de plaats waar nu voorheen Restaurant de Stiftsschuur was gevestigd is nu horecagelegenheid De Stiftsjuffer gevestigd. Vroeger heeft hier waarschijnlijk een kapittelhuis gestaan. De kapittelzaal was een zaal voor ontvangst of om in te vergaderen. Het kapittel huis diende al ver voor de Franse tijd als schuur, als paardenstalling en wagenschuur om precies te zijn.

Horecagelegenheid de Stiftsjuffer

Horecagelegenheid De Stiftsjuffer. Op de tekening van Tavenier uit circa 1786 heeft de schuur een dubbel puntdak, niet bepaald een kapittelhuis. Het is best mogelijk dat de benaming kapittelhuis voor de schuur van 1820 berust op verkeerd begrepen termen of aanduidingen. In 1820 werd de schuur eigendom van ds. Stork sr. Hij zal hier zijn paard en wagen gestald hebben en zijn gereedschappen hebben opgeborgen. In 1952-53 is de oude schuur gerestaureerd, verbouwd en verfraaid door de architect en heemkundige Jan Jans. Hierna werd de Stiftsschuur gebruikt als recreatieruimte.

Sinds 1967 is de Stiftsschuur in gebruik als gelijknamig restaurant. De eerste eigenaresse van de schuur was mevrouw Aaltje Huizink-Nes die later nog jaren op Het Stift heeft gewoond en in 2005 op 93-jarige leeftijd overleed.

Op dit moment is de Stiftsjuffer in de Stiftsschuur gevestigd. Het is geopend op 9 Juli. U kunt bij de Stiftjuffer terecht voor lunch, maar uiteraard ook welkom bent voor een drankje of een moment van rust tussen de eeuwenoude oude eiken op Het Stift. Voor meer informatie kunt u kijken op de website van de Stiftsjuffer. Of op de facebookpagina van de Stiftsjuffer. Voor feesten en partijen biedt deze gelegenheid ook mogelijkheden, waarbij ze onder andere warme, koude buffetten en koffietafels serveert.

Zien we u binnenkort op het Stift kijk dan eerst even bij de juiste openingstijden.

De openingstijden zijn:

April t/m september : Woensdag t/m zondag 10.30 – 18.00 uur *
Oktober t/m maart: Donderdag t/m zondag 11.00 – 18.00 uur

* Openingstijden kunnen afwijken i.v.m. Corona, feestdagen, vakanties en feesten en partijen.

 

logo de Stiftsjuffer in Weerselo