Stiftsconcert 25 februari: Antonii Baryshevskyi, piano

Laden Evenementen

Antonii Baryshevskyi is een vooraanstaande Oekraïense pianist en een winnaar van de Eerste Prijs in enkele van de meest prestigieuze internationale pianowedstrijden, zoals de Arthur Rubinstein Internationale Pianomeesters Competitie, “Premio Jaen” en de F. Busoni Internationale Pianowedstrijd. Baryshevskyi geeft masterclasses in Oekraïne en in het buitenland, als gastprofessor aan de Davidsbündler Muziekacademie in Den Haag en als vast lid van de Internationale Zomeracademie voor Muziek in Ochsenhausen (Duitsland).

Geboren in Kiev, Oekraïne in 1988, begon Baryshevskyi op zevenjarige leeftijd met piano spelen. Hij studeerde af aan de Nationale Muziekacademie van Oekraïne en de École Normale de Musique de Paris, waar hij studeerde bij Profs. Valerii Kozlov en Marian Rybicki. Hij kreeg ook training van Alina Sorkina, Ryta Donskaya en Lily Dorfman.

Antonii Baryshevskyi is een gast geweest op gerenommeerde festivals zoals het Progetto Martha Argerich, KlavierRuhrfestival, Busoni Festival, projecten van Musica Insieme Fondazione en anderen. Hij trad op in zalen zoals de Wigmore Hall, Konzerthaus Berlin, Berliner Philharmonie, Kölner Philharmonie, The Royal Concertgebouw, Warsaw Philharmonic en Teatro Comunale di Bologna.

Programma

Het programma “Etudes” duikt in de wereld van de studiestukken voor piano die soms verder gaan dan briljante virtuositeit en verschillende benaderingen tonen van wat eigenlijk “moeilijk” is. Het programma bevat etudes van Chopin, Liszt, Debussy, Bartok, Ligeti, Szymanski, Shalygin en anderen.

Klik hier voor de kaartverkoop.

Ga naar de bovenkant