Het gebouwtje, de Stiftswijzer,  links naast de Stiftskerk is lang geleden gebouwd voor kinderdiensten en catechese doeleinden. Nadat het jaren de functie als berging heeft gehad, heeft het gebouwtje in 2020 een grote renovatie gehad. Met de steun van Stichting Doen, Gemeente Dinkelland en Kern met Pit is het een multifunctionele plek op het Stift geworden. Sinds juli 2020 heet het gebouwtje de Stiftswijzer en kunt u er terecht voor informatie over het Stift en omstreken. Er zijn wisselende tentoonstellingen, het is een vertrekpunt voor diverse wandel- en fietsroutes door de regio en er zijn mogelijkheden voor een rondleiding onder leiding van een gids.

Wees welkom voor een kijkje!

De Stiftswijzer is dagelijks van 9:00 – 18:00 uur open: www.het-stift.nl
Het Stift en de diverse gebouwen zijn toegankelijk met een rolstoel of kinderwagen.
Voor een kop koffie bij de Stiftsjuffer, zie openingstijden: www.destiftsjuffer.nl 

Lijkt het u leuk om uw werk in de Stiftswijzer tentoon te stellen? Mail vrijblijvend naar: secretariaat@stiftsgemeente.nl 

Expositie Amalia

Vanaf vrijdag 8 juli tot donderdag 1 september is een speciale tentoonstelling te zien op Het Stift. Leerlingen van de vier vwo-extra klassen van het Twents Carmel College De Thij uit Oldenzaal willen met De visie van Amalia laten zien hoe de toekomstige rol van de prinses eruit gaat zien.

Bent u ook benieuwd wat er allemaal te zien is? Ga deze zomer dan een keer naar De Stiftswijzer, die iedere dag geopend is van 09.00 – 18.00 uur. Hier vindt u ook informatie over Het Stift en omgeving.