Het gebouwtje links naast de Stiftskerk is lang geleden gebouwd voor kinderdiensten en catechese doeleinden. Nadat het jaren de functie als berging heeft gehad, heeft het gebouwtje in 2020 een grote renovatie gehad. Met de steun van Stichting Doen, Gemeente Dinkelland en Kern met Pit is het een multifunctionele plek op het Stift geworden. Sinds juli 2020 heet het gebouwtje de Stiftswijzer en kunt u er terecht voor informatie over het Stift en omstreken. Er zijn wisselende tentoonstellingen, het is een vertrekpunt voor diverse wandel- en fietsroutes door de regio en er zijn mogelijkheden voor een rondleiding onder leiding van een gids.

Wees welkom voor een kijkje!

De Stiftswijzer is dagelijks van 9:00 – 18:00 uur open: www.het-stift.nl

Voor een kop koffie bij de Stiftsjuffer, zie openingstijden: www.destiftsjuffer.nl 

Lijkt het u leuk om uw werk in de Stiftswijzer tentoon te stellen? Mail vrijblijvend naar: secretariaat@stiftsgemeente.nl 

Woordbeeld expositie van 3 november tot en met 30 november:

Tweede klas VMBO / Havo / Vwo

Twents Carmel College locatie Lyceumstraat

In de maand november exposeren tweede klas leerlingen van het TCC – Lyceumstraat in de Stiftswijzer op het Stift te Weerselo.

Er zijn werkstukken van leerlingen te zien uit het reguliere programma van het vak beeldende vorming. Dit is de tekenopdracht ‘Woordbeeld’. Daarnaast is door een aantal leerlingen in groepjes in vrije tijd gewerkt aan de grote doeken, de banieren.

‘Woordbeeld’ is een beeldende uitwerking van twee zelfstandige naamwoorden, die samen een woord vormen, bijvoorbeeld VuurToren. Het is uitgewerkt op papier en met verf of kleurpotlood heeft het werk kleur gekregen.

Bij het groepswerk was het thema vrij en dat is te zien, er zijn heel verschillende onderwerpen gekozen. Ook de uitwerking is divers. Op doek is geschilderd en zijn diverse materialen toegevoegd.

Bijzonder is dat de werkstukken in deze tentoonstelling in ‘coronatijd’ tot stand zijn gekomen, met online docentenbegeleiding. Het laat zien dat de leerlingen goed hebben nagedacht over onderwerp en vormgeving, in de schetsfase, alvorens te beginnen aan de eindwerkstukken.

Deze prachtige resultaten zijn te zien in de Stiftswijzer van 3 tot en met 30 november 2020.