Het gebouwtje links naast de Stiftskerk is lang geleden gebouwd voor kinderdiensten en catechese doeleinden. Nadat het jaren de functie als berging heeft gehad, heeft het gebouwtje in 2020 een grote renovatie gehad. Met de steun van Stichting Doen, Gemeente Dinkelland en Kern met Pit is het een multifunctionele plek op het Stift geworden. Sinds juli 2020 heet het gebouwtje de Stiftswijzer en kunt u er terecht voor informatie over het Stift en omstreken. Er zijn wisselende tentoonstellingen, het is een vertrekpunt voor diverse wandel- en fietsroutes door de regio en er zijn mogelijkheden voor een rondleiding onder leiding van een gids.

Wees welkom voor een kijkje!

De Stiftswijzer is dagelijks van 9:00 – 18:00 uur open: www.het-stift.nl
Het Stift en de diverse gebouwen zijn toegankelijk met een rolstoel of kinderwagen.
Voor een kop koffie bij de Stiftsjuffer, zie openingstijden: www.destiftsjuffer.nl 

Lijkt het u leuk om uw werk in de Stiftswijzer tentoon te stellen? Mail vrijblijvend naar: secretariaat@stiftsgemeente.nl 

Expositie imkerij

In de Stiftswijzer te Weerselo is, met medewerking van Bertus Roelofs, een expositie over imkerij te bewonderen. De bezoeker wordt in de maanden juli en augustus getrakteerd op een kijkje in de bijenkast van een ervaren imker.

De expositie is óók voor kinderen ingericht, waarbij het leven en het werk van de honingbij centraal staat. Met bijenkorven / bijenkasten, beeldmateriaal en diverse attributen wordt de imkerij uitgelegd. Bertus Roelofs laat zien hoe een imker, vroeger en nu, zijn bijenvolken onderhoud en de honing verwerkt.

De expositie over imkerij is vanaf 3 juli tot en met 19 augustus 2021 in de Stiftswijzer te Weerselo dagelijks te bezoeken. Er zijn geen levende bijen (-volken) aanwezig bij de expositie.