Films in de Stiftsschool afgelast

Helaas kunnen de geplande filmvertoningen in verband met het heersende coronavirus niet doorgaan. Hopelijk kunnen we het filmprogramma snel weer oppakken.

Andere films

Film 5 “Cold War (2018)”

Op donderdag 25 februari 2021, om 19.30 uur, wordt in de Stiftsschool de film “Cold War (2018)” vertoond. De vertoning wordt kort ingeleid door de heer Henk Procee (emeritus hoogleraar filosofie aan de UT). Na afloop is er gelegenheid iets te drinken en na te praten. Toegang gratis, vrijwillige bijdrage na afloop. In verband met het coronavirus graag vooraf aanmelden via info@stiftsgemeente.nl (aantal personen uit hetzelfde gezin aangeven).
N.B. Raadpleeg in verband met het coronavirus www.stiftsgemeente.nl voor actuele gegevens.
“Deze film speelt zich af in Polen ten tijde van de Koude Oorlog. In zijn zoektocht naar jonge artiesten voor een ensemble om Poolse folklore op te voeren, valt het oog van musicus Wiktor op de jonge en vrijgevochten Zula. De twee voelen zich direct tot elkaar aangetrokken, en hoewel ze niet zonder elkaar kunnen, kunnen ze ook niet met elkaar. Ze lijken voortdurend op de vlucht tussen oost en west. Cold War toont een onmogelijke liefde in een onmogelijke tijd. Geschoten in een prachtig zwart-wit en met prijzen overladen.”
Regie: Pawel Pawlikowski, speelduur 85 minuten.
*Haast onmogelijk elegant en verpletterend eerlijk tegelijk. -Volkskrant*  *Een meesterlijke film zonder een grammetje vet. -NRC * *De oogstrelende beelden, authentieke muziek en sublieme hoofdrolspelers raken het hart. -VPRO *

Bekijk hier de trailer

Film 6 “Shoplifters (2018)” 
Op donderdag 25 maart 2021, om 19.30 uur, wordt in de Stiftsschool de film “Shoplifters (2018)” vertoond. De vertoning wordt kort ingeleid door de heer Timon Meynen (filosoof en psycholoog). Na afloop is er gelegenheid iets te drinken en na te praten. Toegang gratis, vrijwillige bijdrage na afloop. In verband met het coronavirus graag vooraf aanmelden via info@stiftsgemeente.nl (aantal personen uit hetzelfde gezin aangeven).
N.B. Raadpleeg in verband met het coronavirus www.stiftsgemeente.nl voor actuele gegevens.
“Als Osamu en zijn zoon na hun zoveelste winkeldiefstal weer onderweg naar huis zijn, komen ze buiten in de kou een verloren klein meisje tegen. Als blijkt dat ze van huis is weggelopen, neemt Osamu haar mee naar huis, waar ze al snel wordt opgenomen in het hechte gezin. Hoewel de familie arm is en ze net genoeg verdienen door te stelen, hebben ze een gelukkig leven samen. Tot een onverwachte gebeurtenis verborgen geheimen blootlegt en de familiebanden hevig op de proef worden gesteld. Winnaar van de Gouden Palm in Cannes.”
Regie: Hirokazu Kore-Eda,speelduur, speelduur 120 minuten.
*Begripvol en warm. -VPRO Cinema*  *Shoplifters is de apotheose van filmmaker Kore-Eda. -NRC* *Bij het zien van ‘Shoplifters’ maakt je hart een sprongetje. -Trouw*

Bekijk hier de trailer

Film 7 ‘‘As It Is in Heaven (2004)’’ 
Op donderdag 29 april 2021, om 19.30 uur, wordt in de Stiftsschool de film “As It Is in Heaven (2004)” vertoond. De vertoning wordt kort ingeleid door de heer Henk Procee (emeritus hoogleraar filosofie aan de UT). Na afloop is er gelegenheid iets te drinken en na te praten. Toegang gratis, vrijwillige bijdrage na afloop. In verband met het coronavirus graag vooraf aanmelden via info@stiftsgemeente.nl (aantal personen uit hetzelfde gezin aangeven).
N.B. Raadpleeg in verband met het coronavirus www.stiftsgemeente.nl voor actuele gegevens.
“Daniel Daréus is een succesvolle internationaal bekende dirigent. Maar hij is ook de uitputting nabij. Hij stopt zijn carrière en keert terug naar zijn geboortedorp in het noorden van Zweden. Daar moet hij onder ogen zien dat zijn carrière slechts een vlucht was uit zijn ongelukkige jeugdjaren. Als Daniel met het plaatselijke koor gaat werken, herontdekt hij zijn liefde voor muziek. En overwint hij langzamerhand zijn eigen onzekerheid en angsten. Zijn aanpak tilt het koor naar ongekende hoogte, maar stuit ook op veel weerstand.”
Regie: Kay Pollak; speelduur 132 minuten.
*Een film die niet alleen een muzikale, maar ook een gevoelige noot raakt. Juweeltje! -Cinemagazine*

Bekijk hier de trailer

Inschrijven kan via: info@het-stift.nl

Films in de Stiftsschool

Ook voor het aankomende seizoen zijn er weer zeven filmavonden gepland en wel op de donderdagavond. Deze films worden kort ingeleid door de heer Timon Meynen (filosoof en psycholoog) of de heer Henk Procee (emeritus hoogleraar filosofie aan de UT).

De zaal is open vanaf 19.00 uur, aanvang: 19.30 uur. Na afloop is er gelegenheid iets te drinken en na te praten. Toegang gratis, vrijwillige bijdrage na afloop.

Filmdata

  1. Do 01 oktober: Casablanca (1942), regie Michael Curtiz
  2. Do 05 november: The Florida Project (2017), regie Sean Baker
  3. Do 10 december: Denial (2016), regie Mick Jackson
  4. Do 28 januari: Lady Bird (2017), regie Greta Gerwig
  5. Do 25 februari: Cold War (2018), regie Pawel Pawlikowski
  6. Do 25 maart: Shoplifters (2018), regie Hirokazu Kore-Eda
  7. Do 29 april: As it is in Heaven (2004), regie Kay Pollak