2 – 6 juni 2022 in Rheden, Rozendaal, Velp, Doesburg e.o.ZOOM! Festival25 jaar Ruysdael kwartet: extra feestelijke editie

ZOOM! is een jaarlijks terugkerend klassiek-muziekevenement op internationaal topniveau, geprogrammeerd door de musici van het Ruysdael Kwartet. Dit jaar een extra feestelijke editie vanwege het 25-jarig jubileum van het kwartet. Tijdens het Openingsconcert, op donderdag 2 juni, zijn enkele speciaal nieuw geschreven korte stukken te horen.

Ook dit jaar weer komen topmusici uit binnen- en buitenland naar de Veluwezoom om in de prachtige omgeving waar Veluwe en IJssel elkaar ontmoeten, hun muziek te laten klinken. Het gehele Pinksterweekend geven de musici van het Ruysdael Kwartet samen met hun gasten bijzondere kamermuziekconcerten op prachtige locaties in Rheden, Velp en Doesburg en locaties in de landelijke omgeving.

Voor jonge enthousiaste muziekensembles zijn er tijdens het festival masterclasses, met een presentatieconcert op zaterdag. Er is een Openluchtconcert, de burgemeesters bereiden zich al voor op het traditionele pannekoekenconcert, een concert bij zonsopgang, en natuurlijk een wandelconcert door Hanzestad Doesburg. Ten slotte is er op Tweede pinksterdag de mogelijkheid om op de fiets het landschap en de verborgen juweeltjes van de omgeving ontdekken tijdens het fietsrouteconcert, met optredens op bijzondere locaties. Het daverende slotconcert, dit jaar op een nieuwe locatie, vormt het sluitstuk van een muzikaal lang weekend.

ZOOM! Festival 2022 Locatie: Rheden, Velp, Doesburg, Ellecom – Veluwezoom Musici: Ruysdael Kwartet, Thomas Riebl (viool), Frank & René Groothof (familievoorstelling), Lara-Marie Müller (sporaan), Diana Ketler (piano) en vele anderen.Datum & tijd: 2 t/m 6 juni van zonsopgang tot in de avondProgramma: kijk op de website www.zoomfestival.nlPasse-partout: € 185,- Losse kaarten: tussen € 15,00 en € 27,50 (kinderen t/m 12 jaar korting) Meer informatie: website ZOOM! Festival