Afgelopen zondag 28 februari was de opening van de expositie van natuurfotograaf René Japink in de Stiftswijzer te Weerselo. Natuurlijk was er slechts een kleine groep genodigden, maar dat maakte het moment niet minder speciaal. De Hervormde Stichting het Stift is bijzonder trots de allereerste tentoonstelling van René Japink en dochter Marlon in de Stiftswijzer te mogen hebben.

De bezoeker wordt in de maanden maart en april getrakteerd op een doorkijkje in de prachtige natuur om ons heen. Met een natuurlijk gevoel voor landelijke onderwerpen, composities en kleuren, schieten vader en dochter de prachtigste plaatjes. Twentse landschappen bij zonsopgang en -ondergang, in diverse seizoenen en weersomstandigheden, spatten van het beeld.

De interesse voor natuurfotografie is ontstaan tijdens de tourritten met zijn dochter Marlon. Rijden door het Twentse landschap geeft hen beiden ontspanning. De gedeelde passie voor fotografie schepte niet alleen een band, maar leverde ook prachtige plaatjes op.

Want ook de 16-jarige Marlon fotografeert graag. In haar foto’s kan ze op geheel eigen wijze haar creativiteit kwijt, wat resulteert in bijzondere beelden.

Gestimuleerd door de vele positieve reacties, deelt René zijn beelden graag met anderen. En is een eerste expositie een feit. René en Marlon exposeren een selectie uit hun prachtige collectie in de Stiftswijzer te Weerselo tot en met 24 april 2021.

Natuurfotografie van René Japink op Instagram en Facebook: renejapink

De Stiftswijzer is dagelijks vanaf 9:00 – 18:00 uur open: www.het-stift.nl

Voor een kop koffie bij de Stiftsjuffer, zie openingstijden: www.destiftsjuffer.nl