Afgelopen dinsdag 3 mei startten 30 (!) studenten én hun muzikale Masters aan een muzikaal dynamische week: de Stift Musical Encounters. Ze gingen die avond van start met het Concert door de Masters.Enkele talentvolle jonge Oekraïense musici, die ook op het benefietconcert speelden, spelen op donderdag het Bevrijdingsdagconcert: dat wordt absoluut bijzonder. Voor het Openingsconcert en het Bevrijdingsdagconcert zijn de laatste kaarten nu beschikbaar: bestel snel.Extraatje voor late beslissers: voor de concerten op 6 t/m 8 mei zijn enkele gratis kaarten beschikbaar voor iedereen t/m 25 jaar. Leuke aanleiding voor jonge mensen die zelf van muziek houden, om te komen luisteren naar leeftijdsgenoten. Bestellen is eenvoudig: op de betreffende concertpagina achter de ticket-bestelknop staat – zolang de voorraad strekt – de optie om voor ‘gratis’ te kiezen.– Bestel gratis kaarten voor vrijdagavond– Bestel gratis kaarten voor zaterdagavond– Bestel gratis kaarten voor zondagochtend
Stift Musical Encounters 3 t/m 8 meiIn 2019 voor het eerst met veel succes georganiseerd, vindt de derde editie van de Stift Musical Encounters (SME) nu plaats van 3 t/m 8 mei 2022. Deelnemers, een selectie van veelbelovende studenten uit binnen- en buitenland, dompelen zich onder in een flexibele mix van individuele masterclasses en intensieve kamermuziek onder leiding van Daniel Rowland. ’s Avonds vinden de concerten plaats: de eerste avond alleen de Masters en de daaropvolgende concerten spelen de Masters samen met de studenten. Een greep uit het programma van de openingsavond: Bottesini’s Grand Quintetto in c, op.99 en het Pianokwartet in c, op.60 van Johannes Brahms, uitgevoerd door de Masters.Daarnaast hopen we dat u zich op vrijdag- en zaterdagavond én zondagochtend laat verrassen door de ambitieuze studenten en hun ervaren Masters. Het laatste concert, op zondagmiddag 8 mei, is exclusief voor onze Vrienden. Zij ontvingen hiervoor een aparte uitnodiging.

Voor kaartverkoop en programma:kijk op het programma-overzicht op de website.

Bijzondere bijdrage dit jaar is die van Borys en Tatiana Fedorov: zij verzorgen samen met leerlingen/studenten uit Kiev het Bevrijdingsdagconcert. De Fedorovs en enkele van hun studenten speelden ook tijdens het Oekraïne benefietconcert begin april, waar ruim 25.000 euro werd ingezameld.