Zondag 18 december is er om 15.30 uur traditiegetrouw het ‘Festival of Nine Lessons and Carols’ in de Stiftskerk met medewerking van het koor La Colombe onder leiding van onze cantor/organist Iassen Raykov. Ensembles in verschillende samenstellingen zongen onder deze naam, maar vanaf 1999 bestaat La Colombe in zijn huidige vorm als ensemble met een vaste kern van geschoolde zangers dat zingt in een wisselende bezetting. La Colombe treedt op in concertseries tot over de landsgrenzen en heeft een breed repertoire opgebouwd met oude en moderne klassieke muziek. Geïnspireerd door het zingen van nieuwe composities zijn in de programma’s van La Colombe sindsdien regelmatig composities te horen van leden van het ensemble.

“Het verhaal van Advent en Kerst wordt gelezen en gezongen. Liederen (Carols en Anthems) en lezingen wisselen elkaar af. Sommige liederen kunnen mee gezongen worden. Deze van oorsprong Engelse traditie is ontstaan in 1880 en bedacht door E.W. Benson, priester en later aartsbisschop van Canterburry. Het was bedoeld om mensen te bereiken die niet vaak in de kerk kwamen. Het werd in 1918 opgepikt door Eric Milner-White van het Kings College Cambridge. Sinds 1928 wordt het live uitgezonden door de BBC en het is een traditie geworden rond de Kerst. Het is een toegankelijk moment ter voorbereiding op het komende Kerstfeest.”

De entree is vrij, maar een ruimhartige vrije gift na afloop wordt zeer op prijs gesteld. De Werkgroep Muziek en Bezinning organiseert drie keer per jaar een middagconcert (rond Kerst, Pasen en Allerzielen) en hoopt dat ook in de toekomst te kunnen blijven doen dankzij uw financiële steun. Na afloop wordt u een drankje aangeboden in de Stiftsschool.