Elephant Parade

Van 20 september t/m 31 oktober staat er een gedecoreerde olifant (formaat: babyolifant) op Het Stift. Speciaal voor Elephant Parade Twente (70 olifanten) zijn er prachtige routes samengesteld: 3 wandelingen (Ootmarsum, Denekamp en Oldenzaal), 4 fietsroutes (van 45 km., 55 km., 44 km. en 49 km.) en een autoroute van 180 km. Op de grote overzichtskaart kunt u alle olifanten vinden die in Noordoost Twente staan. De routes liggen in De Stiftswijzer en bij de VVV’s. Het doel van deze grote openlucht tentoonstelling is het beschermen van de met uitsterven bedreigde Aziatische olifant. Van enkele olifanten worden in beperkte oplage met de hand beschilderde replica’s gemaakt, varierend van 5 cm tot 75 cm hoog. Deze zijn te koop bij de VVV’s van Denekamp en Ootmarsum en Tourist Info De Lutte-Beuningen.

Kinderconcert ‘BABAR, de kleine olifant’

Ter gelegenheid van de Elephant Parade wordt er zaterdag 9 oktober om 14.00 uur een kinderconcert van ongeveer een half uur gegeven in de Stiftskerk. De uitgave voor piano quatre-mains is gearrangeerd door Paul Yeon Lee. De toegang is gratis, maar een vrije gift voor het project ter bescherming van de Aziatische olifant wordt zeer op prijs gesteld. Uitgevoerd door het pianoduo Margreet Wilmer en Mariete Peerik. Het verhaal wordt verteld door Beatrice Meloni.

Tekenwedstrijd olifant op Het Stift

Leerlingen tot en met groep 8 van de basisschool worden uitgedaagd om een mooie tekening te maken van de olifant (en omgeving) die t/m 31 oktober a.s. op Het Stift bij De Stiftswijzer staat. De tekeningen – voorzien van naam, leeftijd en telefoonnummer – kunnen t/m de herfstvakantie / 24 oktober – ingeleverd worden in een daarvoor bestemde doos in De Stiftswijzer. Ze mogen ook met wasknijpers worden opgehangen op de rekken die in De Stiftswijzer staan. De gelukkige winnaars zullen hun prijs te zijner tijd in De Stiftswijzer in ontvangst nemen.