Het recept voor de Encounters: deelnemers maken een flexibele mix mee van individuele klassen en intensieve kamermuziek, zij aan zij met internationaal gerenommeerde musici. De dagen worden gevuld met het repeteren van kamermuziek, met coaching en repetities tot in de avond.

Op 3, 5, 6, 7 én 8 mei is het publiek welkom om te genieten van een concert door de Masters (Opening night) en concerten door Masters samen met studenten. Een feestelijk concert op zaterdagavond vormt het sluitstuk van een dynamische en inspirerende week. Speciaal voor Vrienden van het Stiftfestival is de échte afsluiting op zondag 8 mei, met een exclusief Vriendenconcert.
Violist en artistiek directeur Daniel Rowland nodigde vijf muzikale vrienden uit: Lilli Maijala (altviool), Maja Bogdanovic (cello), Olivier Thiery (contrabas), Marianna Shirinyan (piano) en Anthony Hewitt (piano). Zij zijn de Masters die een twintigtal studenten coachen en samen met hen optreden.

Bijzonder moment in de SME wordt zonder meer het Bevrijdingsdagconcert. Daar treden zes studenten van het Conservatorium en de Lysenko Muziekschool in Kiev op, samen met hun befaamde Oekraïense pianodocenten Borys en Tatiana Fedorov. Zowel Borys, Tatiana als hun studenten is het gelukt om bij het uitbreken van de oorlog in hun land naar Nederland te vluchten. Enkelen van hen traden ook al op bij het grote Benefietconcert voor Oekraïne, op 3 april jongstleden in Enschede. De opbrengst van het Bevrijdingsdagconcert gaat direct naar een aparte Stichting, die steun biedt aan jonge Oekraïense musici wiens leven door de oorlog is ontwricht, door onderkomen en lessen in Nederland te organiseren.

PROGRAMMA
Openingsconcert
dinsdag 3 mei 2022 – 19:30 uur
Stiftskerk
De zes Masters spelen werken van Chopin, Bottesini, Brahms en Vladimir Mendelssohn.

Bevrijdingsdagconcert
donderdag 5 mei, 19.30 uur
Stiftskerk
Borys & Tatiana Fedorov en vijf van hun studenten

Vrijdagavondconcert
vrijdag 6 mei, 19.30 uur
Stiftskerk
Masters en studenten treden samen op.

Zaterdagavondconcert
zaterdag 7 mei, 19.30 uur
Stiftskerk
Masters en studenten treden samen op.

Zondagochtendconcert
zondag 8 mei, 12.00 uur
Stiftskerk
Eindconcert van Masters en studenten.

Vriendenconcert (besloten)
zondag 8 mei, 16.00 uur
Stiftskerk
De Masters spelen exclusief voor de Vrienden van het festival. Daniel Rowland onthult het programma voor het festival eind augustus.

KAARTVERKOOP
Het complete programma is te vinden op www.stiftmusicfestival.nl
Alle concerten vinden plaats in de Stiftskerk te Weerselo (Ov.). Kaarten zijn online te bestellen via de website.