Op zondagmiddag 29 augustus bood Het Stift in het Twentse Weerselo aan het slot van een intens Stiftfestival nog eenmaal het podium aan een twintigtal musici die er een wervelend programma vol hartstocht en emotie brachten voor een uitbundig publiek.

In de openlucht, op het gras vóór de Stiftskerk, boden de musici aan ruim 300 toehoorders een romantisch programma waar virtuositeit, energie en muzikaal plezier een kroon vormden op het festival van de afgelopen 9 dagen. Deze editie met het thema Eastern Wind werd de complete strijkkwartetcyclus van Sjostakovitsj afgewisseld door premières van Russische componisten, wandel- en fietsconcerten in de mooie Twentse landschappen, openluchtconcerten op landgoederen, Candlelight concerten in de middeleeuwse Stiftskerk een galerieconcert, een familieconcert met circus Tubantino, een babyconcert en tientallen programma’s. De veelal uitverkochte concerten vormden – na een jaar van weinig live concerten – met meer dan een week muziek op internationaal topniveau een hoogtepunt voor de ruim 4.000 bezoekers en ruim 40 musici.

Daniel Rowland blikt terug op een week die ook voor hem persoonlijk heel bijzonder was: “Met enorm veel trots kijk ik terug op dit intense festival, waar zoveel musici met fantasie en passie het publiek in beroering brachten. Als ik af en toe de tijd had om zelf in het publiek te zitten, voelde ik hoe juist in deze tijd de muziek ons zo diep wist te raken. Voor mij was dit het mooiste en ook het meest persoonlijke festival totnutoe en ik dank alle musici en het hele team uit het diepst van mijn hart. Op naar het 18e stiftfestival!”

In 2022 vindt het Stiftfestival weer plaats in de laatste week van augustus.