Aanstaande Evenementen

Weergaven navigatie

Evenement weergaven navigatie

Vandaag

Expositie in de Stiftswijzer: de april-meistaking van 1943 in Weerselo

Het Stift Het Stift 1, Weerselo, Overijssel

In de maanden april en mei 2023 organiseert de Heemkunde Oalde gemeente Weersel in de Stiftswijzer een tentoonstelling over de staking die 80 jaar geleden plaats vond en waarbij drie personen uit Weerselo aan de dood zijn ontsnapt. Deze staking werd later de April-meistaking of Melkstaking genoemd. De heemkunde kan dit verhaal vertellen omdat burgemeester Scholtens hierover schreef in een dagboek dat hij bijhield in de oorlogsperiode.

Natuur expo & markt door De Grutto op Het Stift

Het Stift Het Stift 1, Weerselo, Overijssel

Op 4 juni viert Natuur- en vogelwerkgroep de Grutto hun 40-jarig jubileum en hoe kan dat nu beter dan met een natuur expo & markt op Het Stift?!

Stiftfestival 19 t/m 27 augustus 2023

Het Stift Het Stift 1, Weerselo, Overijssel

Stiftfestival brengt van 19 t/m 27 augustus Twente in Mediterrane sferen. De 19de editie van het Stiftfestival staat in het teken van een reis rond de Middellandse Zee. Met A Mediterranean Voyage wordt de bezoeker meegenomen  langs een rijke geschiedenis en vele muziekklanken, van Cádiz tot Caïro en van Turkije tot Sicilië. Het negendaagse klassieke muziekfestival in Twente verbindt traditie met innovatie en jonge talenten met topmusici.

Monumentendag 2023

Het Stift Het Stift 1, Weerselo, Overijssel

Op 9 september 2023 vindt onze jaarlijkse Monumentendag met Provençaalse markt weer plaats. Met 70standhouders en tal van activiteiten belooft het een mooie dag te worden voor jong en oud!

Ga naar de bovenkant