Tentoonstelling Woordbeeld

Laden Evenementen

Woordbeeld Expositie

Tweede klas VMBO / Havo / Vwo

Twents Carmel College locatie Lyceumstraat

In de maand november exposeren tweede klas leerlingen van het TCC – Lyceumstraat in de Stiftswijzer op het Stift te Weerselo.

Er zijn werkstukken van leerlingen te zien uit het reguliere programma van het vak beeldende vorming. Dit is de tekenopdracht ‘Woordbeeld’. Daarnaast is door een aantal leerlingen in groepjes in vrije tijd gewerkt aan de grote doeken, de banieren.

‘Woordbeeld’ is een beeldende uitwerking van twee zelfstandige naamwoorden, die samen een woord vormen, bijvoorbeeld VuurToren. Het is uitgewerkt op papier en met verf of kleurpotlood heeft het werk kleur gekregen.

Bij het groepswerk was het thema vrij en dat is te zien, er zijn heel verschillende onderwerpen gekozen. Ook de uitwerking is divers. Op doek is geschilderd en zijn diverse materialen toegevoegd.

Bijzonder is dat de werkstukken in deze tentoonstelling in ‘coronatijd’ tot stand zijn gekomen, met online docentenbegeleiding. Het laat zien dat de leerlingen goed hebben nagedacht over onderwerp en vormgeving, in de schetsfase, alvorens te beginnen aan de eindwerkstukken.

Deze prachtige resultaten zijn te zien in de Stiftswijzer van 3 tot en met 30 november 2020.

De Stiftswijzer is dagelijks vanaf 9:00 – 18:00 uur open: www.het-stift.nl

Voor een kop koffie bij de Stiftsjuffer, zie openingstijden: www.destiftsjuffer.nl

Ga naar de bovenkant