Stiftsconcert 19 maart: Tijmen Huisingh en anderen

Laden Evenementen

Tijmen Huisingh, viool
en anderen (nog niet bekend)

Tijmen Huisingh, viool, studeerde aan het Conservatorium van Amsterdam bij Lex Korff de Gidts, Jan Repko en Ilya Grubert en werd in oktober 2004 aangenomen voor ‘The International Competition Preparation Course’ van de Scuola di Musica in Fiesole als leerling van Pavel Vernikov. Deze prestigieuze 3-jarige opleiding rondde hij in 2007 af. Masterclasses volgde hij, zowel solo als in kamermuziekverband, bij Viktor Liberman, Krzysztof Wegrzyn, Donald Weilerstein, Stefan Metz, Valentin Berlinsky, Norbert Brainin en Sigmund Nissel (Amadeus Kwartet), het Párkányi Kwartet en het Brodsky Kwartet.

Sinds de eerste dag van 2017 is hij lid van the Royal Northern Sinfonia, een kamerorkest in Noord-Engeland, en op de laatste dag van 2017 werd hij benoemd tot primarius van het vermaarde Edinburgh Quartet.

Hij remplaceert regelmatig in het Mahler Chamber Orchestra, Combattimento Consort Amsterdam en Amsterdam Sinfonietta en als assistent-concertmeester van het European Union Chamber Orchestra speelt hij concerten over de hele wereld. Het afgelopen seizoen was hij ook als solist met dit orkest te beluisteren. Ook is hij gast-concertmeester bij verschillende orkesten in Nederland, Italië en het Absolute Ensemble o.l.v. Kristjan Jarvi.

Tijmen won prijzen op nationale en internationale concoursen, waaronder de Iordens Viooldagen en het Princes Christina concours. Met zijn duo-partner, de Italiaanse pianist Alessandro Barneschi, was hij in 2007 prijswinaar van het Internationale Kamermuziek concours “premio Rovere d’Oro” in Italië.

Hij is violist en mede-oprichter van the Amsterdam Chamber Soloists (www.amsterdamchambersoloists.com), een kamermuziek ensemble dat spannende programma’s in verschillende bezettingen speelt. Ze wonnen het concours voor de serie ‘het Debuut’ en dus speelden ze in alle grote zalen van Nederland. Ook zijn ze regelmatig te horen op radio 4 en op festivals in binnen- en buitenland. Komend jaar verschijnt hun eerste CD. Daarnaast vormt hij een strijktrio met Dana Zemtsov en Pieter Wispelwey en is hij te beluisteren (o.a. in de Vier Jaargetijden van Astor Piazzolla) op de nieuwste cd “Fuerza” van Carel Kraayenhof.

Als veelgevraagd kamermusicus is Tijmen met grote regelmaat te beluisteren op verschillende festivals zoals de Internationale Kamermuziekfestivals van Utrecht en Den Haag, het Festival Classique, Amerfortissimo en de Romantische muziekweek in Ouderkerk.

Tijmen is de gelukkige bespeler van een schitterende viool gebouwd door Santo Serafin (Venetie 1750) en een stok van Caressa & Francais. Beide worden hem ter beschikking gesteld door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.

Programma

Later meer.

Kijk hier voor meer informatie en de kaartverkoop.

Ga naar de bovenkant