Stiftsconcert 29 januari: Sarah Kapustin, viool en Patricia de la Vega, piano

Laden Evenementen

Sarah Kapustin, viool
Patricia de la Vega, piano

Sarah Kapustin is Amerikaans en in 2008 naar Nederland gekomen om primarius van het Rubens Quartet te worden. Ongeveer twee weken nadat ze naar Nederland ben verhuisde, had ze een afspraak met Frits van het NMF om te zien of ze misschien een instrument hadden dat Sarah kon lenen. Ze wist toen nog niet dat een prachtige Rogeri viool al voor haar klaar lag om uit te proberen! Vanaf de eerste streek was ze verkocht en sindsdien treed ze regelmatig op in binnen- en buitenland met de Rogeri.

Ze speelt duo-concerten met pianiste Shuann Chai (ook een NMF-bruiklener), was gastconcertmeester van o.a. het Orkest van het Oosten en het Nederlands Philharmonisch Orkest, en gastvioliste bij o.a. het Chamber Orchestra of Europe.

Patricia de la Vega is één van de meest vooraanstaande Spaanse pianisten van haar generatie. Op 7-jarige leeftijd begon zij haar pianostudie bij Manuel Carra aan het Koninklijk Conservatorium in de hoofdstad waar zij de hoogst denkbare resultaten en onderscheidingen behaalde. Driemaal werd zij uitverkozen om haar land te vertegenwoordigen op het Internationale Steinway Festival in Berlijn, Hamburg en Madrid. Zij vervolgde haar studie in Fiesole bij Maria Tipo en in Amsterdam bij Jan Wijn. De samenwerking met grote meesters als Gyorgy Sebok, Karl-Heinz Kammerling, Maria-Joao Pires, Lazar Berman, Hans Graf en Gyorgy Sándor vervolmaakte haar spel. Talloze eerste prijzen op nationale en internationale concoursen getuigen van de grote waardering en erkenning van haar bijzondere muzikale talent. Naast haar solistische activiteiten is zij een zeer toegewijd kamermuziekpartner en treedt zij veelvuldig op met vooraanstaande musici als Christiaan Bor, Daniel Rowland, Joan Berkhemer, Hebe Mensinga en Godfried Hoogeveen in onder meer Nederland, Duitsland, Spanje, Portugal, Italië, Zwitserland en Roemenie.

Programma

Later meer.

Klik hier voor meer informatie en de kaartverkoop.

Ga naar de bovenkant