Stiftsconcert 28 november

Laden Evenementen

Johannette Zomer, sopraan
Susanne Braumann, viola da gamba
Fred Jacobs, theorbe

Het repertoire van sopraan Johannette Zomer beslaat ruim vijf eeuwen muziekgeschiedenis, maar zij wordt internationaal vooral gezien als een van de belangrijkste vocalisten op het gebied van muziek uit de barokperiode.

Met theorbist Fred Jacobs maakte zij voor het label Channel Classics een serie cd’s gewijd aan de 17e-eeuwse liedkunst uit Italië, Frankrijk en Engeland. Fred Jacobs is specialist in het oeuvre van luit-componisten als De Visée en Kapsberger. Voor het concert van vandaag voegt gambiste Susanne Braumann zich bij dit duo. Zij maakte met Fred Jacobs opnamen van werk van Marin Marais en zij is verder regelmatig te gast bij bekende barok-ensembles voor uitvoeringen van muziek van Monteverdi tot Haydn.

Programma

Het programma bestaat uit muziek van bekende componisten als Francesca Caccini uit Florence en Barbara Strozzi uit Venetië. Er is ook aandacht voor enkele van de meer dan 30 componerende vrouwen in de Noord-Italiaanse kloosters in deze periode. Veel van het werk van deze vrouwen is bewaard gebleven als gedrukte bladmuziek, een uiterst kostbare aangelegenheid in die jaren. Het concert wordt verzorgd door Johannette Zomer, sopraan, Fred Jacobs, theorbe en Susanne Braumann, viola da gamba. Uiteraard ontbreekt het werk van mannelijke tijdgenoten niet, zodat een fraai beeld ontstaat van het muzikale landschap in de tijd van Artemisia Gentileschi.

Bestel hier uw kaarten.

Ga naar de bovenkant