Stift Midwinterfestival

Laden Evenementen

Drie dagen lang één groot muzikaal feest, mooier is het jaar 2020 niet af te sluiten. Daniel Rowland heeft samen met zijn bevriende musici wederom een geïnspireerd en bevlogen midwinterfestival programma samengesteld. Alle concerten worden twee keer achter elkaar gespeeld om zoveel mogelijk mensen te kunnen laten meegenieten.

  • Maandag 28 december opent het festival in de middag met het programma “The French Connection”: van de tedere Boulanger en Debussy tot het haast scanduleuze kwintet van César Franck. ’s Avonds verklanken Schnittke, Beethoven, Ravel en Schubert zij aan zij de nacht en het publiek wordt verlicht door de schoonheid van de muziek.
  • Dinsdag 29 december is Beethovendag: overdag een muzikale reis door het bewogen (liefdes)leven van de 250-jarige componist, in de bijzondere Hofkerk te Oldenzaal. ’s Avonds, op dezelfde locatie, een concert met Beethoven dat vloeiend overloopt in een freejazz met twee pianisten en eindigt met een jamsessie waarin het Beethovenjaar op spectaculaire wijze wordt afgesloten.
  • Woensdag 30 december brengt de slotdag in “Belle Époque Paris” 3 concertjes met betoverende muziek. Zwierend van concert naar concert op verschillende plekken op Het Stift. Het slotconcert is geïnspireerd op een Weense “Sylvester Abend”, met Schubert, Korngold, en – natuurlijk – een wals van Strauss.

De online kaartverkoop start op woensdag 18 november om 12.00 uur, via de website van: Stiftmusicfestival.nl.

De kaarten worden per persoon of 2 personen verkocht zodat mensen uit één huishouden naast elkaar kunnen zitten binnen 1,5 meter. Mochten de concerten onverhoopt niet door kunnen gaan, ontvangen bestellers geld terug.

Ga naar de bovenkant