Film 5: Cold War

Laden Evenementen

Op donderdag 25 februari 2021, om 19.30 uur, wordt in de Stiftsschool de film “Cold War (2018)” vertoond. De vertoning wordt kort ingeleid door de heer Henk Procee (emeritus hoogleraar filosofie aan de UT). Na afloop is er gelegenheid iets te drinken en na te praten. Toegang gratis, vrijwillige bijdrage na afloop. In verband met het coronavirus graag vooraf aanmelden via info@stiftsgemeente.nl (aantal personen uit hetzelfde gezin aangeven).
N.B. Raadpleeg in verband met het coronavirus www.stiftsgemeente.nl voor actuele gegevens.
“Deze film speelt zich af in Polen ten tijde van de Koude Oorlog. In zijn zoektocht naar jonge artiesten voor een ensemble om Poolse folklore op te voeren, valt het oog van musicus Wiktor op de jonge en vrijgevochten Zula. De twee voelen zich direct tot elkaar aangetrokken, en hoewel ze niet zonder elkaar kunnen, kunnen ze ook niet met elkaar. Ze lijken voortdurend op de vlucht tussen oost en west. Cold War toont een onmogelijke liefde in een onmogelijke tijd. Geschoten in een prachtig zwart-wit en met prijzen overladen.”
Regie: Pawel Pawlikowski, speelduur 85 minuten.
*Haast onmogelijk elegant en verpletterend eerlijk tegelijk. -Volkskrant*  *Een meesterlijke film zonder een grammetje vet. -NRC * *De oogstrelende beelden, authentieke muziek en sublieme hoofdrolspelers raken het hart. -VPRO *

Bekijk hier de trailer

Ga naar de bovenkant