Film 6: Shoplifters

Laden Evenementen

Op donderdag 25 maart 2021, om 19.30 uur, wordt in de Stiftsschool de film “Shoplifters (2018)” vertoond. De vertoning wordt kort ingeleid door de heer Timon Meynen (filosoof en psycholoog). Na afloop is er gelegenheid iets te drinken en na te praten. Toegang gratis, vrijwillige bijdrage na afloop. In verband met het coronavirus graag vooraf aanmelden via info@stiftsgemeente.nl (aantal personen uit hetzelfde gezin aangeven).
N.B. Raadpleeg in verband met het coronavirus www.stiftsgemeente.nl voor actuele gegevens.
“Als Osamu en zijn zoon na hun zoveelste winkeldiefstal weer onderweg naar huis zijn, komen ze buiten in de kou een verloren klein meisje tegen. Als blijkt dat ze van huis is weggelopen, neemt Osamu haar mee naar huis, waar ze al snel wordt opgenomen in het hechte gezin. Hoewel de familie arm is en ze net genoeg verdienen door te stelen, hebben ze een gelukkig leven samen. Tot een onverwachte gebeurtenis verborgen geheimen blootlegt en de familiebanden hevig op de proef worden gesteld. Winnaar van de Gouden Palm in Cannes.”
Regie: Hirokazu Kore-Eda,speelduur, speelduur 120 minuten.
*Begripvol en warm. -VPRO Cinema*  *Shoplifters is de apotheose van filmmaker Kore-Eda. -NRC* *Bij het zien van ‘Shoplifters’ maakt je hart een sprongetje. -Trouw*

Bekijk hier de trailer

Ga naar de bovenkant