De omgeving van Het Stift

De omgeving van Het Stift biedt ontzettend veel mogelijkheden. U kunt er schitterende fietstochten maken over de essen en door de leuke plaatsjes om Het Stift. Het Stift ligt bij het plaatsje Weerselo, in de gemeente Dinkelland (Twente). Deze regio, Noordoost-Twente, behoort tot een van de 20 Nationale landschappen. Noordoost-Twente heeft bijna een on-Nederlands landschap, gevormd door stuwwallen. Tijdens de voorlaatste ijstijd, tussen 300.000 en 150.000 jaar geleden, ontstonden deze stuwwallen van Twente. Daardoor heeft het gebied zo’n lieflijk glooiend landschap gekregen. Door de bijzondere en wisselvallige bodem is Noordoost-Twente een lappendeken van allemaal verschillende landschapjes geworden. Uit de stuwwallen ontspringen vele bronnen en beken en daar zijn grazige maar vaak ook moerassige beekdalen gevormd. Op de hogere delen van het landschap bevinden zich de akkerbouwgebieden.

Ootmarsum

Als u in Twente verblijft moet u echt een bezoek brengen aan het kunststadje Ootmarsum. De gemeente Dinkelland, waar Ootmarsum onder valt, kent tien kernen met elk hun eigen karakter en eigenheid, waarvan het stadje Ootmarsum er één is. En wat voor stadje!

Ootmarsum is twentser dan twents en toch waant u zich in… Ja, waar eigenlijk? Zo bijzonder is dit stadje met zijn beschermd stadsgezicht, zijn vele vakwerkhuizen en zijn andere historische gebouwen, dat u niet snel op een vergelijking komt. Kijk naar de grote Gotische Westfaalse hallenkerk en het in rococostijl opgetrokken voormalige stadhuis, flaneer door de bochtige straatjes van het historische centrum, en u begrijpt waarom Ootmarsum zo’n kostbaar kleinood vormt in Twente. De vele galerieën hebben de stad inmiddels een reputatie bezorgd als niet te missen doel voor wie van kunst en cultuur houdt. Op een knus terras of in een gezellig café of restaurant treft u er vele mogelijkheden om te genieten van het Ootmarsumse goede leven.

Voor toeristen

Weerselo en Ootmarsum maken deel uit van het fietsknooppunten netwerk en wandelnetwerk. Voor informatie kunt u terecht bij de plaatselijke VVV kantoren.